The tag has no wiki summary.

learn more… | top users | synonyms

1
vote
1answer
62 views

MIDI input 3 second delay lag

I luckily found the answer to this problem, so I'm going to self-answer this. Problem: MIDI input lags by 3 - 5 seconds (not a buffer size issue). Setup: For me: Yamaha YDP-S30 digital piano ...
0
votes
0answers
78 views

PCM-M10 problems with an imbalance between the channels

Hello, I just bought the PCM-M10. I'm very happy with the product but it seems that the right channel meter always is a bit more "hot" then the left channel. It´s been like this since my first ...
1
vote
1answer
384 views

Avantone CK-1 Mic

Hello, I am experiencing some issues with my Avantone CK-1. Whenever I connect it for the first time in the session it gets a static noise that doesn't disappear until I unscrew the capsule from the ...
0
votes
0answers
54 views

Protools9 running of macbook pro icore 7 problems

I have been having trouble with my mac because it gets stuck during playback, editing or even recording, so I have to force shut down the laptop by holding the power button in! What can I do to stop ...
0
votes
1answer
164 views

Problem with my sound devices

So I just hooked up a Tascam US 1800. Installation went fine and my computer recognizes it as my default sound device. However, for some reason, whenever I use Pro-Tools, it only sends the Pro Tools ...
0
votes
2answers
296 views

Pro Tools 9 Crashing

I have protools 9 HD running on Snow leopard. It has worked fine for almost 8 months and within the past week I have had trouble starting it up as it freezes on the loading window then is not ...
0
votes
2answers
389 views

Unable to find an Audio Interface attached to the first HD card. Please check power and digilink cables. Click OK to rescan

Ok, So I'm assisting a feature film dub and while attempting to setup the tommorow's actor's template, we experienced a DAE error, whereafter PT9 HD froze... After a Force-Quit, we restarted, and ...
0
votes
2answers
489 views

How do you deal with PT9's fake delay compensation and Aux Delays when sound designing or mixing

PT 9's Delay Compensation is a joke. It doesn't even work. Maybe it's just my system. So since the ADC is not working, every time you use an AUX you get at least an 8 sample delay. Even with the ...
2
votes
5answers
1k views

pro tools 9 odd freeze and crash

I'm working on 3 separate projects in pt9, not identical but similar in content. 2 of them work fine but 1 of them crashes after a second of playing back. This seems to happen anywhere in the edit (if ...
1
vote
6answers
470 views

Recording thunder.

Hi all Yesterday a massive (for Denmark atleast) thunderstorm was passing a great deal of the country. 40000 lightning strikes was recorded from midnight to noon. It was wild to say the least. I was ...
1
vote
7answers
654 views

Pro Tools save copy still copies cleared regions

Ok so this drives me mad.... everytime I finish a project, I clear all the unused regions from my session and then select save copy in to transfer for mixing. But heres the issue, Pro Tools STILL ...
1
vote
2answers
311 views

Help with Pro Tools recording issues

First off, I've looked through the Pro Tools help and such, and couldn't find an answer. I'm trying to record my guitar in Pro Tools 9, through an MBox mini. When I try to assign it to an audio ...
10
votes
0answers
4k views

Pro Tools Problems?

Greetings everyone, I'm making a Pro Tools "Community Wiki" on here since we seem to get a lot of Pro Tools related tech questions. It seems a bit unnecessary to clog this place up with tech issues ...
2
votes
1answer
246 views

No sound from Liquid Saffire 56 on OS X

I thought I'd share this here as I didn't find any other sources yet. Maybe you guys have some troubleshooting tips. I am using a Liquid Saffire 56 on a Macbook Pro, running OS X 10.6. I use both ...
3
votes
1answer
151 views

Line 6 UX2 Terrible Noise on Inputs

My Line 6 TonePort UX2 has suddenly started malfunctioning. It is absolutely fine for playback, but on all the inputs (Mic 1 & 2, + instrument) there is terrible digital white noise maxing out the ...
0
votes
2answers
228 views

pro tools swapping shortcut keys around!

I keep having this annoying Pro Tools bug; the next start end key (") keeps swapping shortcuts with the tab key, so instead of heading to the next region when I hit it, it changes the edit mode! ...
16
votes
4answers
707 views

So I dropped my recorder in a wheelbarrow full of water…

(I should get a gold medal just for the title alone!) So anyway, I'm out recording the deluge of rain we're getting in Los Angeles last night and I tripped over something and half-submerged my Tascam ...
1
vote
2answers
789 views

Removing unused audio from ProTools (or not..)

Morning, In 8.0.3 (and as far as I can see it wasn't a bug fix with 8.0.4) when I try to remove all unused audio there are lots, sometimes hundreds / thousands of files that remain. I'm definitely ...
2
votes
5answers
316 views

Need help identifying strange flutter distortion.

I was out recording my car last week both for the purposes of scouting a good strip of road and practicing my auto coverage technique. When I got back to the studio I discovered that one of my tracks ...